Whatsapp : +90 555 259 22 50

post-thumb1

Evden çalışırken üretkenlik nasıl arttırılır?

Evlerimiz, patronumuza bir dosya sunmak, hatta herhangi fiziksel imaj olmaksızın bir yönetim kurulu toplantısına katılmak, aileler ve arkadaşlarla yalnız zaman geçirebileceğimiz rahatlık mekanımız olarak hizmet veriyor. Ancak, zaman geçtikçe evden çalışmaya daha fazla ihtiyaç vardır.
Bir yönetici, iş adamı, takım lideri veya serbest meslek sahibi olarak ekip üyelerinizin verimliliğinin mevcut pandemide istenen hedefe ulaşmadı mı? Bunun sebebini merak ettiniz mi? Bu çeşitli faktörler ve sorunlardan kaynaklanabilir. Bununla birlikte, bir yönetici olarak önemli bir şeye odaklanmalısınız. Bu faktörlerin nasıl ele alınacağıdır.
Bu makalede, ekip üyelerinizden kaliteli çıktı elde etmek için bir yönetici olarak bu sorunları ele almanın çeşitli yollarına değineceğiz.
İşte size yardımcı olacak on ipucu:

1.  Zamanlama

Zaman ve çizelgeler işin temel bir parçasıdır; uzaktan çalışırken, çeşitli görevler etrafında zaman çizelgeleri ayarlamak önemlidir. Bu konuda bir zaman çizelgesi uygulaması kullanmanın önemi fazla vurgulanamaz. Örneğin, bir ekip üyesi olarak, bir günde yedi sanal toplantınız olabilir ve ayrıca birkaç günlük görevi yerine getirmeniz gerekir. Bu durumda, bu toplantıları takip etmek için bir zaman çizelgesi uygulamasına ihtiyacınız vardır. 
Evden çalışmanın şaşırtıcı kısmı, günün erken saatlerinde sanal toplantılar, görev projeleri veya yüksek öncelikli görevler koyarak takviminizi ayarlayabilmenizdir. Alternatif olarak, programınızı sizin için uygun bir şekilde ayarlayabilir ve verimliliği artırabilirsiniz.

2.  Verimlilik yerleri

Evden çalışmak sadece evinizin rahatlığında çalışmak anlamına gelmez. Ayrıca bazen evinizden çıkıp işinizi sorunsuz hale getirecek harika bir yer bulabilmenizi gerektirir. Örneğin, bir satıcı veya pazarlamacı olarak, satışlarınızı artırmak için sanal bir pazara erişmeniz gerekebilir. 
Ayrıca mükemmel bir Wi-Fi noktası veya harika Wi-Fi'ye sahip bir dükkan bulabilir ve bu yerlerde çalışabilirsiniz. Ayrıca, diğer uzak işçilerin çalışmaya geldiği ve görevleri yerine getirdiği iş şehri yerlerini de keşfedebilirsiniz. Önemli bir ipucu, yatağınızda çalışmadığınızdan emin olmaktır, çünkü bu uykuya ve verimsiz olmanıza neden olabilir.

3.  Etkileşimler

Bir göreve odaklanmaya devam etmek çok önemli olduğu için, işinizle günlük veya haftalık olarak ilişkili başkalarıyla sosyal bir görüşme yapmak da gereklidir. Çünkü biz sosyal varlıklar ve düşünme süreçlerimizi ve iş akışımızı dengelemek için bu etkileşimlere ihtiyacımız var. Çalışırken ve sadece yalnız çalıştığınız anlaşılırken, her zaman meslektaşlarınızı kontrol edebilir ve bekleyen ve çok karmaşık görünen görevler hakkında konuşabilirsiniz.
Sosyal etkileşimler, başkalarıyla bağlantı duygusu geliştirmeye ve çevrelerinde olan şeylerle irtibatta kalmaya da yardımcı olabilir. Sosyal medya yoluyla ya da yürüyüşler ve piknik tarihleri ​​alarak bu sosyal etkileşimler de dikkate alınmalıdır. 

4.  Çalışma süreçleri 

Uzaktan çalışmanın ve verimliliği artırmanın en iyi yaklaşımlarından biri, nasıl çalıştığınız konusunda süreçler oluşturma gereğidir. Bu süreç, zaman akışı oluşturmak anlamına gelir ve mola ve dinlenme dönemlerine başladığınızda güne nasıl başlayacağınız, işe başladığınız yer ve günlük sonuçlarınızı nasıl ölçtüğünüzü planlamak anlamına gelir.

5.  Görünüşünüz çok önemli

İşinize koyduğunuz yaklaşım ve sürecin dışında, sabah işe nasıl giyindiğimiz çok önemlidir. Pijamalarınızda çalışmaya başlamıyorsanız en iyisi. Örneğin, pijamalarınız ve geceliğinizle parmak arası terliğinizle çalışmanıza devam edemezsiniz. Bu nedenle, evden çalışırken, aynı ofise giderken olduğu gibi, bu bilinci korumaya çalışın.
Banyo ve kahvaltınızı yapın, giyinin ve iş için akıllı görünün. Bununla, iş için harika görünüyorsunuz ve mükemmel zihniyetleri taşıyorsunuz. Ayrıca, çalışırken sanal bir toplantıya katılmanız gerekebilir, bu da temiz ve düzenli görünmenizi sağlar ve ciddiyet duygusu gösterir. Bu yüzden, rahat bir şey giyinmek ve güne işinizle başlamak önemlidir.

6.  Uzak sanal toplantılar 

Bazen, bazı görevler sanal toplantılar gerektirir; zaman çizelgesi uygulamaları bu sanal toplantılar için zaman aralığını planlamanıza yardımcı olur. Ayrıca, çeşitli sanal toplantı uygulamalarının nasıl çalıştığını tanımanız gerekir. Başka bir şey, alaycılığı önlemek için sanal bir toplantı yaptıktan sonra cihazınızın kamerasını kapattığınızdan emin olun.

7.  Sınırları belirleyin 

Alanlarında yaşayan insanlara sahip ekip üyeleri, yöneticiler veya serbest çalışanlar için sınırlar belirlemeniz önemlidir. Evden çalışmak, özellikle herkes ne yaptığınızı görmek veya sizinle sohbet etmek için müsait anınızı gözetmeye çalıştığında sinir bozucu görünebilir. Herhangi bir kesinti olmaması için yakınlarınıza çalıştığınızı ve kurallarınızı belirtin. Bu, her gün için görevlerinizi herhangi bir rahatsızlık veya dikkat dağınıklığı olmadan en iyi şekilde gerçekleştirmenizi sağlar. Oda arkadaşınızın yüksek sesle müzik çaldığı sanal bir toplantıda olmak istemezsiniz.

8.  Konuşun

Bu, sanal toplantılar sırasında önemlidir. Sürekli konuşma ile kolayca uzaklaşabilir ve girdilerinizi unutabiliriz. Oturumlar sırasında, sanal toplantılardan önce ve toplantı sırasında fikirlerinizi her zaman karaladığınızdan emin olun. Bu şekilde, karalanmış fikirleriniz hakkında konuşun.

9.  Becerilerinizi geliştirin 

Evden çalışmanın güzelliği, geniş bir fırsat kaynağına erişebilmenizdir. Çalışma becerilerinizi geliştirmek ve diğer yönlerden daha fazla sertifika almak için bu fırsatı kullanabilirsiniz.

10.  Pozitif kalın ve zihinsel kontroller yapın

Uzaktan çalışma ve görevler zihinsel sağlığınıza zarar verebilir, bu nedenle günlük görevleriniz boyunca olumlu kalmanızı ve zihinsel durumunuzu doğru çerçevede yapan şeyleri yapmanız gerekir. Uzaktan çalışmanız, kendinizi kaybetmeniz gerektiği anlamına gelmez. Düzenli egzersiz yapmak için zaman ayırın ve iş arasında biraz esneme yapın. Egzersiz, vücudun aktif ve canlı hissetmesine yardımcı olur, bu da iş için hayati önem taşır.

Tüm bu ipuçlarıyla ilgili önemli olan şey, evden çalışırken neleri geliştirebileceğinizi düşünmektir. Bazen farklı dönemlerde, yardımcı olabilecek şeyler için bir çeşit kafa kafaya ihtiyacınız olabilir.

Sonuç

Sonuç olarak, evden çalışmak birçok insan için güzel bir gerçekliktir. Departman otokrasisi yok, egzersiz için öğleden sonra molası verebilirsiniz, hatta tatilde çalışabilirsiniz. 
Ayrıca, çalıştıktan sonra, çalışma alanınızı her zaman düzenli hale getirdiğinizi, her evrakı uygun yerine geri yerleştirdiğinizi ve hatırlatma olarak tamamlanmayan görevleri yazmak için yapışkan bir kağıt kullanmayı unutmayın. Çalışma alanınızı temiz tutmak ertesi gün çalışmak için sabırsızlanıyor. 

1 Yorum

Yorum Yaz