Whatsapp : +90 555 259 22 50

post-thumb1

E-Ticaret Sitesi Satışları Nasıl Arttırılır?

Gerçek zamanlı analiz ile anında kararlar verebilirsiniz. Önemli bir lansman sırasında neyin işe yarayıp neyin yaramadığını biliyorsunuz. Bu verileri, veriye dayalı müşteri segmentleri ve gerçek kullanıcı davranışı tarafından tetiklenen pazarlama otomasyonunu kurmak için de kullanabilirsiniz. Sürekli güncellenen web analizi raporları ile işletmenizi anlık karar almaya açarsınız:
·  Trafikte ani düşüşleri bulun,
·  Standart modellerdeki eğilimleri ve farklılıkları veya sorunları keşfedin,
·  Herhangi bir zamanda hangi sayfaların ve ürünlerin en fazla trafiği aldığını bilin,
·  Ziyaretçi davranışını gerçek zamanlı olarak yakalayın.
Bu makalede, e-ticaret sitesi satışlarını arttırmak için gerçek zamanlı analitiği kullanmanın en iyi ipuçlarını açıklıyoruz.
İşte size yardımcı olacak beş ipucu:

1.  Fiyatlandırma sayfanızı birden fazla görüntüleyen site ziyaretçilerinin ilgisini çekin

Web sitenizde, yüksek düzeyde ilgi ve niyet ortaya koyan ayrı sayfalar vardır. Bazı davranışlar aynı şeyi gösterebilir.
Birisinin sizden satın almayı ciddi şekilde düşündüğünün nasıl anlaşılacağına dair bazı örnekler:
·  Fiyatlandırma veya abonelik sayfanızı ikiden fazla kez görüntüledi,
·  Bir ürün sayfasını ikiden fazla kez görüntüledi (e-ticaret)
·  Beş günden kısa bir süre içinde sitenizde üç kez bulunmuş (çevrimiçi satış yapan herhangi bir işletme)
Bütün bunlar kişinin gerekli özeni gösterdiğini gösterir. Satın almak için ihtiyaç duydukları bilgileri toplamak için ayrıntıları araştırıyorlar.
Bazen insanlar bir karar vermek için ekibinizden biraz yardıma ihtiyaç duyar. Canlı sohbeti uygulayarak web sitenize oldukça etkili bir satış kanalı ekleyebilirsiniz. 
Şu şekilde çalışan bir pazarlama otomasyonu kurabilirsiniz:
·  Birisi fiyatlandırma sayfanızda ikinci (veya daha uzun) kez görünüyor,
·  Soruları olup olmadığını soran otomatik bir sohbet istemi gösterirsiniz,
·  Web sitesi ziyaretçisi otomatik sohbet istemine yanıt verir,
·  Ekibiniz konuşmayı oradan devralır.
Gelen kutunuzu sık sık yönetemiyorsanız, gerçek zamanlı analizlerden ve web sitesi davranışından yararlanmak için yapabileceğiniz çok şey var. Örneğin, site ziyaretçilerinden sorularını paylaşmalarını isteyen bir sohbet istemi yerine, Sıkça Sorulan Sorular (SSS) ile incelemeler sayfanıza veya bir örnek olay incelemesine bir bağlantı içeren bir sohbet istemi yazabilirsiniz. Bunlar aynı zamanda ürün sayfası üzerinde olan site ziyaretçileri için satış kararlarının tamamlanmasına da yardımcı olabilir.

2.  En iyi performans gösteren ürünlerinize veya sayfalarınıza ücretli trafik gönderin

Diyelim ki bir e-ticaret siteniz var ve yeni bir koleksiyon veya ürün grubu başlatıyorsunuz. Örneğin, bir giyim koleksiyonu; bir bluz, elbise, mont vb. içerebilir. Gerçek zamanlı web sitesi analizi panonuza bakarak, vurgulayıcının en çok satışı ve en çok sayfa görüntülemesini sosyal medya ve e-posta listeniz gibi organik trafikten aldığını keşfedersiniz.
Neyin en iyi performansı gösterdiğini bildiğiniz için, Facebook ve Instagram reklamlarınızda hangi ürünün daha yoğun şekilde yer alacağını bilirsiniz. Bluz için doğrudan satış sayfasına trafik gönderebilirsiniz, böylece bu reklam harcamasını geri kazanma şansınız daha yüksektir. Ardından bu sayfa ziyaretçilerini koleksiyondaki diğer ürünlerle yeniden hedefleyebilirsiniz. (Buradan Sosyal medya ile doğru kitleye ulaşabilirsiniz.)
Tüm bu kararlar ve eylemler, başlattığınız gün aynı anda alınabilir. Gerçek zamanlı analitik ile karar vermek için beklemek yok.

3.  Sizden daha önce hiç alışveriş yapmamış site ziyaretçilerine özel bir mesaj iletin

Bir CRM içeren gerçek zamanlı bir analiz platformuyla, tüm site ziyaretçilerinde davranışsal verileri depolayabilirsiniz. (Buradan Verimli ve ölçeklenebilir bir CRM çözümü edinebilirsiniz!)
Bu veriler, doğru kişileri doğru zamanda mesajlaşmak üzere bölümlere ayırmanıza yardımcı olan müşteri filtreleri oluşturmak için kullanılabilir.
Bu, gerçek zamanlı analitiği kullanmanın basit bir yoludur: Sizden daha önce hiç satın almamış site ziyaretçilerine bir mesaj gönderin. Mesajı, bu kriterleri karşılayan tüm site ziyaretçilerine veya sitenize belirli sayıda ziyaret etmiş ancak hala satın almamış site ziyaretçilerine gönderebilirsiniz.
Bu kriterleri karşılayan ziyaretçilere, sitenizde anında görüntülenen bir sohbet istemi aracılığıyla veya gereksinimler karşılandığında gelen kutularına ulaşan bir e-posta ile mesaj gönderebilirsiniz.
İşletmenizin ve ürünlerinizin niteliğine bağlı olarak, sizden henüz satın almamış site ziyaretçilerine gönderebileceğiniz şeyler için aşağıda bazı fikirler verilmiştir:
·  E-posta listenizi büyütmek ve satın alma olasılığını artırmak için ilk satın alma işlemlerinde indirim,
·  E-posta listenizi oluşturmak için ücretsiz bir e-kitap veya eğitim teklifi,
·  Yeni bir ürün grubu veya özel bir teklif hakkında duyuru.

4.  Daha önce alışveriş sepetini terk eden site ziyaretçilerine özel bir indirim sunun

Gerçek zamanlı analitiği kullanarak web sitenizin satışlarını artırmanın bir başka yolu, daha önce sepetlerini terk etmiş web sitesi ziyaretçileriyle benzersiz bir şekilde etkileşim kurmaktır. Şirketiniz çevrimiçi ürün satıyorsa, büyük olasılıkla terk edilmiş alışveriş sepeti e-postalarını duymuşsunuzdur. Bu e-postalar, alışveriş yapanları siparişlerini hemen tamamlamaya teşvik etmek için tasarlanmıştır.
Peki ya daha uzun vadeli bir yaklaşım?
Diyelim ki biri mayıs sonunda sitenizdeki bir alışveriş sepetini terk etti. Tam o sıralarda sizden birkaç e-posta alırlar. Ancak Haziran ayında web sitenize geri geldiklerinde ve hala satın almadıklarında, özel bir şekilde ele alınmazlar. Terk edilmiş alışveriş sepeti e-postaları gönderildi. Bitti. Çok hızlı değil. 
Uzun vadede web sitesi satışlarını artırmak için hala yapabileceğiniz çok şey var.
Şimdiye kadar, bu kişi artık tam olarak o ürünle ilgilenmiyor olabilirdi, ancak bir noktada, onu alışveriş sepetine ekleyecek kadar ilgiliydi. 
Kriterleri karşılayan biri sitenizi ziyaret ettiğinde, benzersiz ihtiyaçlarına uyan bir şeyle onlara mesaj gönderebilirsiniz. Onlar hakkında bildiğiniz şey, bir zamanlar ürünlerinizden biriyle çok ilgilendikleri, ancak hala satın almadıklarıdır. 
Onlara, insanları markanıza getiren ve gelecekteki satın almalara ilham verdiği bilinen en iyi performans gösteren bir üründe veya tekrar satın alma oranı yüksek bir üründe büyük bir indirim sunabilirsiniz. Ayrıca, e-posta listenize alabilmeniz için onlara iyi dönüşüm sağlayan ücretsiz bir kaynak da sunabilirsiniz. 

5.  Düzenli site ziyaretçileri ile bağlılığı artırın

Bazı web sitesi ziyaretçileri markanıza ilgi duyuyor. Sizden ne kadar satın aldıklarına bakılmaksızın, onlar hayranlar. İçeriğinizden keyif alıyorlar ve sitenize sık sık gelip casusluk yapıyorlar. Sitenizde ayda 4 veya 5 defadan fazla ziyaret eden ziyaretçileriniz olduğunda; bu, yaptıklarınızla ilgilendiklerinin oldukça açık bir göstergesidir.
Elinizdeyken dikkatlerini çekmenin bazı yolları şunlardır:
·  İster özel oluşturulmuş bir forum isterse bir Facebook veya Slack grubu olsun, ücretsiz bir VIP grubuna üyelik teklif edin,
·  Bir ürün için indirim sunun,
·  Bir abonelikte indirim sunun,
·  Onları bir demo planlamaya davet edin,
Bu kampanyanın oyunlaştırma doğasıyla devam etmek için, mesajınıza "Sizi daha önce birçok kez gördük!" Gibi arsız bir şey ekleyebilirsiniz. Veya "İçeriğimizi beğendiğinizi fark ettik ve biz de sizi seviyoruz." Sitenizle birden çok kez etkileşimde bulundukları için bu mesajı aldıklarını açıkça belirtin.
Bu mesajı doğru kişilere göndermek önemlidir. Sitenizi toplamda X'ten fazla ziyaret etmiş site ziyaretçilerine veya belirli bir süre içinde X'ten fazla kez ziyaret etmiş olan kişilere gönderebilirsiniz. 

Sonuç

Gerçek zamanlı analiz, karar verirken, sitenizi incelemeyi beklemediğiniz için size avantaj sağlar. Gerçek, canlı kullanım davranışına göre devreye giren otomasyonu önceden ayarlıyorsunuz. Gerçek zamanlı analiz ile E-ticaret sitesi satışlarını nasıl artırabileceğinize dair detaylı bilgi ve bir e-ticaret sitesi edinmek ister misiniz? Bize ulaşın!