Whatsapp : +90 555 259 22 50

post-thumb1

Bulut Bilişim Nedir?

Daha önce bu terimi kesin duymuşsunuzdur. “Bulut” kelimesi pandemi ile birlikte trendini gün geçtikçe arttırdı. Yeni verimli bir uygulama ile ilgili veya birisinin aile fotoğraflarını saklamanın bir yolunu aramasını farketmeksizin artık bunu birçok tartışmada duyabilirsiniz.  Evde veya ofiste, bulutun verilerimizi saklama ve erişme şeklimizi değiştirdiği görülüyor. Bulut bilişim, küçük ve orta ölçekli işletmelerde hızla yetişiyor. Ancak “bulut” yalnızca yeni bir moda sözcük mü yoksa şirketinizin genel performansında fark yaratabilecek gerçek bir araç mı? Bu makalede bu sorunun cevabını bulacaksınız.


· Bulut Bilişim Nedir?
Bulut bilgi işlem, paylaşılan kaynak havuzlarına her yerde  erişime olanak tanıyan bir bilgi teknolojisi modeli olarak tanımlanır. Basitçe ifade etmek gerekirse, bulut bilişim, şirketlerin internet üzerinden sunulan uygulamaları ve hizmetleri kullanmalarına olanak tanır. Böylece yeni yazılım ve bilgisayar ekipmanı satın almak, kurmak ve bakımını yapmak zorunda kalmazlar.

Sahip olunması gereken en önemli şey, iyi bir internet bağlantısıdır.

· Bulut Bilişimin En Önemli Avantajları
Bulut bilişimin temel avantajı, işletmelere sağladığı esnekliktir. Bulut sayesinde, internet bağlantısı olan herhangi bir kullanıcı istediği yazılımı kullanabilir, nerede olursa olsun mekandan bağımsız verilere erişebilir, depolayabilir ve iş arkadaşlarıyla bilgi paylaşabilir.

Bulut bilişimin bir başka avantajı da bu çözümü işletmenizde ne kadar hızlı uygulayabileceğinizdir. Çoğu zaman, yalnız birkaç Mouse tıklaması ve birkaç saat, sisteminizi kurmak için yeterli olacaktır. Ortak çalışanlarınız, hayatlarını kolaylaştıracak ve genel performanslarını artıracak çok çeşitli bilgi işlem hizmetlerinden yararlanabilecekler.

Ayrıca bulut çözümleri, servis sağlayıcılar tarafından yönetilir. Bu, BT altyapılarınızı kurması ve sürdürmesi gerekenlerin onlar olduğu anlamına gelir. Bir daha asla bir güncellemeyi kaçırmayacaksınız. Yazılımlarınız her zaman mümkün olduğunca verimli çalışacaktır. Modası geçmiş ekipmanlardan kaynaklanan verimlilik kaybına veda edebilirsiniz.

Dolayısıyla, bulut çoğu zaman şirketinizin operasyonel verimliliğini ve üretkenliğini artırırken tüm kullanıcılar için hayatı kolaylaştırabilir, ancak bu çözüm uygun fiyatlı mı? Ve en önemlisi güvenli mi?

· Bulut Bilişim Uygun Maliyetli Bir Teknoloji Çözümü mü?
Mali açıdan, bulut bilişim, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için çekici bir çözüm haline geliyor.

Bir yazılım satın almak ve onu şirketinizin bilgisayarlarında çalıştırmak, birçok küçük işletmenin karşılayamayacağı önemli bir zaman ve kaynak yatırımı gerektirir. Bulut ile hizmetin kullanımına göre ücret ödemeyi seçebilirsiniz. Harcamalarınızı kolayca tahmin edebilir ve önceden büyük miktarlarda para harcamak zorunda kalmazsınız. Ayrıca, bulut bilişim hizmetleri bir üçüncü taraf tarafından yönetildiği için, işin şirket içinde üstesinden gelmek için sistem bakımı için para harcamanıza veya yetkinliklerin geliştirilmesine yatırım yapmanıza gerek kalmaz.


· Verilerim bulutta güvende mi?
Bugüne kadar birçok işletme sahibi, şirketlerini siber suçluluğa maruz bırakabileceğini düşündükleri için bulut bilişimi kullanmaya hala isteksiz. En değerli verilerinizi üzerinde hiçbir kontrolünüz olmayan bir "bulutta" göndermek ve depolamak, gerçekten de riskli bir hareket gibi görünebilir. Dahası, siber suçluluk artıyor gibi görünüyor. Ancak, bu etkileyici nadir saldırıların sizi bulut bilişim çözümlerinden korkutmasına izin vermeyin.

Maalesef, birçok küçük ve orta ölçekli şirket, kendilerini siber suçlara karşı doğru bir şekilde koruyacak bilgi veya kaynağa sahip değil. Bilgisayar güvenliğini artırmaya çalışsalar bile, insan hatası her şeyi durdurabilir. Aksine, bulut bilişim hizmetleri sunan şirketler, itibarlarının müşterilerinin verilerini koruma becerilerine bağlı olduğunu bilirler. Bu nedenle, veri merkezlerinin dijital kaleler olmasını sağlamak için sert önlemler aldılar.


SONUÇ
Öyleyse verilerinizi buluta taşımaya başlamalı mısınız?

Cevap: Duruma göre değişir! Bulut bilişimin ne kadar harika olduğunu anlatmak için çok zaman harcadıktan sonra, bu cevap sizi şaşırtabilir. Bununla birlikte; teoride bulut, işletmenizin karlılığını artırmanıza yardımcı olabilirse, pratikte her şey şu anda BT'yi kullanma şeklinize bağlıdır. Yalnızca özel ihtiyaçlarınızın kapsamlı bir analizi, bulut bilişimden elde edebileceğiniz gerçek faydaları tahmin etmenize yardımcı olabilir.

Kapsamlı bir analiz için buradan bizimle iletişime geçin.